Bakgrund

”Den svenska stilen”

Stolen är grunden i den möbelstil som kallas ”Den svenska stilen” en stil som uppstod under 1700-talet och är en ursprunglig benämning på de stolar som producerades av de s.k. stockholmsmästarna från Stockholms stolsmakarämbete. Alla möbler är noga utvalda av svenska hantverkare med lång erfarenhet av tillverkning. Stolstillverkarna sedan 1953 och bordstillverkaren sedan 1916. Därutöver finns skåpstillverkare,målare och tapetserare. Stolen.nu tillhandahåller även ett brett specialsortiment.

Fråga gärna efter övrigt sortiment – såsom slagbord, halvmånebord, skänk och andra stolsmodeller.

Stolen.nu tillhandahåller de absolut bästa bruksmöblerna, pietetsfullt tillverkade efter originalmodeller från 1700-tal. I alla stolspriser ingår löstagbar sadelgjordsits och målning i tunna, ljusa och rena färger allt för ge möblerna det rätta uttrycket enligt svensk tradition. Gustavianska möbler har en speciell plats i våra hjärtan och vi hjälper dig mer än gärna att välja ut de möbler som passar dig bäst.

Boel Ahlberg

Boel Ahlberg

Företaget startades 2006 av Boel Ahlberg, som har en grundutbildning som fil.kand. påbyggd med akademiska betyg i konstvetenskap, dessutom studier i möbelhistoria i Stockholms auktionsverks regi. Ett grundläggande intresse för möbler gavs under uppväxtåren i familjens möbelaffär.

Email: boel.ahlberg@stolen.nu Tel.070-5570447